,,პური-ჩვენი არსობისა” ჩვენ საკუთარი და განსაკუთრებული გვაქვს!

ქვის ზედაპირზე, კვამლში, ჩვენთან თბილისში ყველასგან გამორჩეული პური ცხვება ქვის ღუმელში შეშაზე. ესაა რამდენიმე სახეობის მარგებელი: “მამაპური“ – სვიით რომლის ტექნოლოგიური პროცესი გრძელდება 15 საათამდე, ” ჭვავნარევი,” “მუჭანახევარა”, “ქართული პური”, “ბოროდინული” (ჭვავის ფქვილით) ვარიაციებში – მზესუმზირით, სელის თესლით,”შავფხა პური”, ქართული ჭვავის პური… წელიწადის ყველა დროს უხდება ჩვენი ფურნის სურნელი და ჯანსაღი საკვები ჯანსაღი პურით…

ხაჭაპური დედოფალი დარეჯანი – მთავარია გამოარჩიო და დაიმახსოვრო დედოფლურად დარბაისლური, ცეცხლისა და კვამლის არომატით შეზავებული, ზემოდან სულუგუნით სავსე, შუაში რძიანი ყველით სავსე საოცრება…

ჩვენი ხაჭაპური ,,დედოფალი დარეჯანი!” -ნოყიერების და ნაყოფიერების მეტრი!